Hulp voor dieren
in nood
0900 -4035009

Onze Dierenhulp Diensten

Ontdek hoe wij zorgen voor elk dier in nood met onze diverse hulpdiensten.

Het redden van grote watervogels, zoals ganzen, zwanen, meeuwen, reigers en Jan van Genten, vereist maatwerk. Elke melding wordt zorgvuldig beoordeeld om te bepalen hoe we de vogel het beste kunnen helpen. Laten we eens kijken hoe we deze prachtige dieren bijstaan in tijden van nood.

Ganzen: Vasthoudend en Beschermend
Ganzen zijn sociale en beschermende dieren. Wanneer een gans gewond raakt, kan het moeilijk zijn om deze te benaderen vanwege hun beschermende aard. Bij meldingen van gewonde ganzen proberen we eerst een veilige omgeving te creëren. Het gebruik van een vangnet of een speciale kooi helpt vaak om de gans veilig te vervoeren naar een opvangcentrum.

Zwanen: Majestueuze Reuzen
Zwanen staan bekend om hun majestueuze verschijning en sterke vleugels. Bij meldingen van gewonde zwanen is het belangrijk om snel te handelen. Zwanen kunnen namelijk behoorlijk agressief zijn als ze zich bedreigd voelen. Met behulp van beschermende kleding en speciale vangmiddelen zorgen we ervoor dat de zwaan zo min mogelijk stress ervaart tijdens de redding.

Meeuwen: Schreeuwende Overlevers
Meeuwen zijn veerkrachtige vogels die vaak in steden en aan de kust te vinden zijn. Bij meldingen van gewonde meeuwen gaan we direct op pad om te voorkomen dat de vogel verder gewond raakt door verkeer of andere gevaren. Meeuwen kunnen goed vliegen en hebben scherpe snavels, dus voorzichtigheid is geboden bij het benaderen.

Reigers: Elegante Jagers

Reigers zijn elegante en geduldige jagers. Wanneer een reiger gewond raakt, is het vaak een uitdaging om de vogel te vangen zonder hem verder te verwonden. Bij meldingen van gewonde reigers gebruiken we speciale vangnetten en benaderen we de vogel rustig en geduldig om stress te minimaliseren.

Jan van Genten: Zeevogels met Stijl
Jan van Genten zijn indrukwekkende zeevogels die vaak ver van de kust leven. Bij meldingen van gewonde Jan van Genten is snelle actie essentieel, omdat deze vogels vaak verzwakt zijn als ze aan land worden gevonden. We zorgen voor een veilige en rustige omgeving om de vogel te stabiliseren voordat we hem naar een gespecialiseerde opvang brengen.

Het Belang van Snelle Reactie
Voor alle gewonde of aangereden vogels geldt dat we in principe direct zullen rijden bij een melding. Snelle actie kan het verschil maken tussen leven en dood voor deze vogels. Door snel te reageren, kunnen we ervoor zorgen dat ze de best mogelijke zorg krijgen en hopelijk weer in het wild kunnen worden vrijgelaten.

Samen kunnen we een verschil maken voor deze prachtige vogels. Dus aarzel niet om meldingen door te geven en help ons deze majestueuze dieren te beschermen en te redden.

zipwp-image-1736.jpg

Kies voor dierenliefde

Waarom kiezen voor Stichting Dierenambulance de Wijs?

Wij bieden toegewijde hulp aan gewonde en verweesde dieren,
24/7 beschikbaar voor noodsituaties.

24/7 Hulpdiensten

Altijd beschikbaar om te helpen, dag en nacht, voor elk dier in nood

Professioneel Team

Ons team bestaat uit experts die gepassioneerd zijn over dierenwelzijn

Toegewijde Zorg

Elk dier krijgt de zorg en aandacht die het verdient, met liefde en toewijding

Samen redden we levens

Help een dier in nood

Steun ons werk door te doneren of vrijwilliger te worden. Elke bijdrage helpt!

0900 – 4034009